Kalp Çarpıntısı Nedir? Prf. Dr. Sedat Köse Ritim Bozukluğu Nedenlerini Açıklıyor. Stres Başlıca Neden!

Paylaş
 


Kalp, vücudumuzda bulunan en önemli organlardan bir tanesidir. Bu nedenle kalp hastalıkları ve tedavileri de oldukça önemlidir. Herhangi bir anormal durum olmadığı sürece kalbimiz dakikada 60 ile 100 kere atmaktadır. Bu atımlar ise oldukça düzenlidir yani ritmiktir. Bazı durumlarda bu ritmik durum bozulabilmektedir. kalp ritim bozukluğu olarak adlandırılan bu durum ise bazı hastalıklara neden olmaktadır.

Kalbin düzensiz, hızlı ya da güçlü attığı durumlar genel olarak kalp çarpıntısı olarak adlandırılmaktadır. Kalp çarpıntısı göğüs ya da karın bölgesinde hissedilebilmektedir. Her ne kadar bu durum pek çok insanda bazı nedenler dolayısı ile oluşabiliyor olsa da bazı kalp çarpıntıları bazı hastalıkların habercisi olabilmektedir. Bu nedenle böyle durumlarla karşılaştığınız zamanlarda ciddi bir artış görmeye başladıysanız mutlaka uzman bir doktora görünmeniz de gerekmektedir.

Kalp çarpıntısı genellikle tek başına bir hastalığın habercisi değildir. Kalp çarpıntınıza göz kararması, göğüste sıkışma, zor nefes alma, halsizlik ve baş dönmesi gibi belirtiler eşlik ediyorsa durum sandığınız kadar sıradan olmayabilir.

Genellikle kalp çarpıntısı nın pek çok nedeni olsa da başlıca nedenler psikoloji ile alakalıdır. Psikolojik nedenler dışında beslenme alışkanlıkları da kalp çarpıntılarına neden olmaktadır.

Kalp çarpıntısına psikolojik nedenler ve beslenme dışında etki eden pek çok durum vardır. Aritmi olarak bilinen kalp ritmi bozukluğu bunlardan bir tanesidir. Bu hastalığa sahip olan bireyler kronik olarak kalp çarpıntısı yaşayabilmektedir. Aritmiyi en çok tetikleyen şeyler ise stres ve sigaradır. Bunun dışında normal hayatınızda yapmadığınız fiziksel aktiviteler de kalp çarpıntılarına neden olabilmektedir. Mesela spora başladığınız ilk zamanlarda kalp çarpıntılarının olması beklenmektedir. Çeşitli nedenlerden dolayı kullandığınız ilaçlar da yan etki olarak kalp çarpıntılarına neden olabilmektedir.

Kısaca özetlemek gerekirse her kalp çarpıntısı için hastalık belirtisi demek ve endişelenmek yanlış olacaktır. Bahsettiğimiz anormal durumlar için ise mutlaka bir doktora görünmenizi tavsiye ediyoruz. Bunun için de Prof. Dr. Sedat KÖSE sizin için en iyi tercihlerden bir tanesidir. Unutmayın, erken teşhis hayat kurtarır bu nedenle böyle durumlardan bir ya da birkaçını yaşıyorsanız aksatmadan doktora görünmelisiniz. Merak edilenler https://www.sedatkose.com

Bu yazı 276 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak